Szőlőkoncert

Szőlőkoncert

Keserédes beszélgetések az Úrral

2020. április 18. - Szőlőkoncert

Mi van, ha az utolsó ítélet valójában egy beszélgetés egy végtelenül tiszta lénnyel? Csak egy beszélgetés, semmi több. De mindannyiunknak volt már része akár nagyon kellemetlen beszélgetésekben, ebben biztos vagyok.

Tegyük fel: leülünk egy asztalhoz, talán egy pohár víz, vagy egy utolsó vacsorát elkölteni. Szemben velünk Ő. Egészen emberi, Jézus a neve. Kezén a sebek nyomai látszanak. Itt azért kicsit megdöbbenünk. Ő enni hív minket, együtt elkölteni ezt a vacsorát. Közben kérdezget az életünkről. Természetes, nem lehet őt becsapni, mert az ember szívébe lát, de nem is jut valahogy az embernek eszébe ennél az asztalnál a csalás.

Elbeszéljünk neki életünk kínjait, kínzó fájdalmait. Ő olyannyira figyelmesen hallgat, hogy a szívszorító részeknél – néha még olyannál is, amit nem is gondolnánk olyan súlyosnak, mert a mi szívünk már megkérgesedett kissé a világi életben – könnycseppek jelennek meg a szeme szegletében. És néha még lassan és türelmesen, amilyen Ő, végig is csorognak arcán. Lepottyannak szakállas álláról a fehér asztalterítőre. Odanézel. Vörösbor? Nem... Vértócsák lesznek. Apró foltocskák az Úr fehér terítőjén. Oltárterítőjén.

A bejegyzés trackback címe:

https://szolokoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr2615621958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása